Сензорни смесители – какво представляват и за какво се използват?

Сензорните смесители добиват все по-голяма популярност не само на обществени места, но и за лична употреба в домовете. Но какво представляват те и за какво се използват, може да прочетете в следващите редове.

Какво представляват популярните сензорни смесители?

Без значение дали ще използвате тези уреди за търговски площи и обществени цели или за лична употреба у дома, е хубаво да се запознаете с тяхната функция. Сензорните смесители са снабдени със сензори, които позволяват на водата да потече само тогава когато ръцете или човек е в непосредствена близост до тях. Щом човек приключи работата си клапата отново се затваря и притокът на вода спира. Сензорът може да се настрои на определено време спрямо специфичните нужди за употреба. Могат да се използват както за мивки, така и да заложите на смесители за баня със сензори.

За какво се използват сензорните смесители?

Всички сензорни смесители, както казахме и по-горе, могат да се използват както в домашна среда, така и в ресторанти, магазини, големи търговски обекти и други. Едно от главните им приемущества е пестенето на вода. Сензорът е проектиран, така, че водата да се изпуска само когато в близост до него има човешко присъствие. Този вид смесители за мивки и бани са изключителни подходящи за домове, в които има малки деца. По този начин ще бъдете сигурни, че крановете на чешмата няма да бъдат забравени и да има безконтролно разхищение на водни ресурси.

Сензорните смесители спомагат да се спести до 70% от водата, която би била неизползвана, и да спестят до 5% от водата в едно домакинство. Освен това те са доста хигиенични, защото не се налага се пипат дръжките на крановете и по този се предотвратява разпространението на бактерии и микроби, които се крият по тези места. Ако искате и вие да се сдобиете със сензорни смесители, разгледайте предложенията, които се крият в онлайн магазина bg-maistor.com.