Спестяваме ли вода като използваме смесители за душ?

Един въпрос вълнува много хора, които са загрижени за природата е и той е дали се спестява вода по някакъв начин като се използват съвременни смесители за душ. Истината е, че колкото по-нов е продуктът, който използваме, толкова той е по-щадящ и спестяващ вода. Нека видим как се случва това.

Съвременните смесители за душ, които са едноръкохваткови по един или друг начин пестят вода. Това се получава, защото много лесно и бързо може да контролирате струята на водата, която тече, както и нейната температура. За разлика от смесителите за душ, които са двуръкохваткови или с кранове при които докато нагласите подходящата за къпане температура и струя на водата отнема повече време, при едноръкохватковите това става буквално за секунди. Помислете само колко вода бихте спестили всеки път докато се къпите и трябва да нагласите правилната за тялото ви температура.

Един от най-добрите начини да намалите консумацията на вода в своя дом, е да изберете смесители за вана и баня с вграден аератор. Аераторът е вид накрайник, който своеобразно обогатява струята с въздушни балончета и по този начин се намалява значително разхода на вода, без това да влияе на качеството на измиване. Смесители за баня и душ с аератът могат да спестят до 30% от консумацията на вода, което си е повече от страхотно за домашна употреба. Подобен тип смесители за душ може да намерите в онлайн магазина bg-maistor.com, където ще намерите модели, които имат функции за бързо и лесно почистване на котлен камък, такива с меки и плътни каки за истински комфорт при къпането или такива с автоматично ограничаване на дебита до 5 литра на минута с технологията EcoSmart.

Сами се убедихте, че с правилните функции едни смесители за душ наистина могат да редуцират разходите за вода и да я пестят. От вас самите зависи дали да се възползвате от новите и съвременни модели.